Continuturile amenintatoare, ofensive sau indecente sunt interzise, fie daca sunt in format public, mesaje private, comentarii la orice postare de pe acest blog, propaganda rasista, sau alte activitati care nu sunt etice sunt de asemenea interzise. Pentru ca ceea ce vei scrie pe acest blog sa si ramana postat, trebuie sa fii politicos in tot ceea ce vei face aici.
MULTUMESC PENTRU INTELEGERE !
Protected by Copyscape Original Content Check

30 iulie 2009

Reteta zilei

PLACINTA DE CARTOFI



Tipul retetei: Felul principal

Numarul de portii: 8

Timpul de preparare: 20 Minut(e)

Timpul de gatire: 40 Minut(e)

Dificultate: Usor



Ingrediente:

kg cartofi
2-3 linguri ulei de masline
1 ceapa mijlocie
1/2 kg ciuperci proaspete(se pot folosi si cele din conserva)
5-6 catei de usturoi zdrobiti
100ml vin rosu
sare si piper
600g cascaval ras
500ml smantana Milli pentru gatit de 15% grasime
1 ou
1 forma rotunda cu fundul detasabil-23cm

Preparare:

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare pentru 15-20 de minute.Se fierb pe jumatate,deoarece ii mai punem si la cuptor.Se lasa la racit si se taie sub forma de rondele.Intre timp pregatim umplutura de ciuperci.Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei de masline,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit,se lasa sa se inmoia putin ceapa apoi se adauga ciupercile taiate,se condimenteaza cu sare si piper si se aduga vinul.Se lasa pe foc pana scade tot sosul.Se ia o forma rotunda in care se aseaza hartie de copt.Se aseaza primul strat de rondele de cartofi,se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,se pune un strat de smantana(150g)si jumatate din cantitatea de ciuperci,peste care se pune 200g cascaval ras,se continua cu urmatorul strat de cartofi,smantana,restul de ciuperci si cascaval ras-200g.Se pune ultimul strat ce cartofi se adauga smantana si cascavalul ramas.Se da la cuprotul incins la 180gC pentru 40 de minute.Se scoate si se bate 1 ou care se toarna deasupra,se mai da la cutor pentru 10 minute pana se rumeneste oul.Este o mancare usoara pentru zilele calduroase de vara.