Continuturile amenintatoare, ofensive sau indecente sunt interzise, fie daca sunt in format public, mesaje private, comentarii la orice postare de pe acest blog, propaganda rasista, sau alte activitati care nu sunt etice sunt de asemenea interzise. Pentru ca ceea ce vei scrie pe acest blog sa si ramana postat, trebuie sa fii politicos in tot ceea ce vei face aici.
MULTUMESC PENTRU INTELEGERE !
Protected by Copyscape Original Content Check

14 iulie 2009

Sfaturi pentru doamne si domnisoare

Cum previi deteriorarea unghiilor?



Chiar daca in cazul tau unghiile fragile sunt ereditare, poti lua masuri pentru intarirea lor.

Urmeaza sfaturile noastre pentru a preveni si a repara unghiile delicate.

Inmoaie unghiile in ulei de masline

Unghiile moi sau care se rup sau se exfoliaza usor se intaresc daca sunt inmuiate cate 10-15 min/zi in ulei virgin de masline, timp de o luna, si apoi de doua ori pe saptamana.

Foloseste o crema pentru cuticule

Aceste creme hranesc cuticulele uscate si unghiile fragile. Maseaza-le pe unghii inainte de culcare.

Poarta manusi cand faci treburi gospodaresti

Atunci cand speli vasele, faci curat sau gradinaresti, e necesar sa porti manusi. Detergentii sunt duri pentru unghii, dar si pamantul dauneaza sanatatii acestora.

Gaseste un tratament miraculos

In farmacii se gasesc tratamente pentru unghii deteriorate nu foarte scumpe si eficiente. Ele acopera unghia cu un strat protector.

 Cum previi deteriorarea unghiilor? Mananca alimente bogate in biotina

Ficatul, ouale fierte, cerealele integrale, avocado si conopida sunt bogate in biotina, o substanta care ajuta la ingrosarea unghiilor. Poti lua si suplimente cu biotina.

Nu-ti folosi unghiile pe post de surubelnita

Unghiile nu sunt facute pentru a deschide cutii de suc sau pentru a tasta numere de telefon. Foloseste o surubelnita sau un pix.

Ia zilnic mutivitamine

Vitaminele sunt necesare pentru starea de bine generala si pot face minuni pentru unghii. Lipsa de vitamina A, C si calciu determina fragilizarea si uscarea unghiilor.

Evita solutiile de indepartare a ojei

Solutiile care contin acetona usuca si deterioreaza unghiile, de aceea nu sunt recomandate. Chiar si cele fara acetona ar trebui folosite de maximum 2 ori pe luna.

Bea multa apa

Apa este buna pentru intregul organism, deci si pentru unghii, pe care le hidrateaza si le mentine intr-o bucata.


Infuzie de superficialitate by Cristina Solea


Cuvantul "pragmatic" este la nivelul mintii mele strict legat de poporul american. Spun asta pentru ca ei sunt poporul care au spus de-a lungul istoriei umanitatii ce mai pragmatica expresie, si anume: "time is money"...

Eu ma intreb: chiar sa fie asa, chiar sa nu mai aiba deloc timpul rabdare cu oamenii asa cum se intampla acum 10-15 ani?

Eu nu cred ca timpul nu mai are rabdare cu oamenii, ci cred doar ca oamenii au ajuns sa eticheteze alti oameni in functie de contul pe care il poseda in banci, cred ca valoarea unui om a ajuns sa se calculeze actualmente in functie de bani: esti un om valoros daca ai bani.

Si totusi exista foarte multi oameni care nu gandesc asa, exista foarte multi oameni care mai au placerea unei plimbari in parc, unui mers la film sau la teatru.

Pierd ei oare timp facand asta cand ar putea sa stea inchisi inca trei ore intr-un birou sa mai castige ceva in plus? Eu personal cred ca nu, cum cred ce este absolut necesar sa nu ne vizualizam intrega viata ca pe o perioada in care sa nu facem altceva decat sa strangem "mormane de bani".

Pana la urma cu totii ne dorim bani, cu toti ne dorim sa prosperam din punct de vedere financiar, insa e o mare diferenta intre a munci pentru asta si intre a iti organiza intreaga existenta in jurul aceste idei.

Toti am cunoscut persoane extraordinar de bogate care dupa 15 ore de munca se intorc intr-un apartament in valoare de peste 100 de mii de euro dar care este absolut gol si fara vreo prosibilitate de a fi vizitat foarte curand de altcineva decat de proprietar...

Dupa ce spun toate astea ma intreb: chair e necesar sa renuntam la adevaratele bucurii ale vietii doar pentru a ne ghida dupa vesinca expresie a celui mai "bogat" popor din lume - time is money?

De mult acuz generatia actuala de superficialitate, de lipsa valorilor, sau mai bine zis de existena unei singuri valori si anume banii. Toti alergam permanent in diverse directii, si nu o facem pentru a realiza ceva ce ne-ar putea bucura, ci o facem ca sa prosperam financiar, ca sa ne permitem maine cand trecem pe langa vitrinele de pe Maghieru sa cumparam ultima colectie de haine a unei firme de prestigiu.

Alta varianta, tot a omului superficial, este aceea de astepta weekendul si de a isi cheltui banii intr-un club in care o amarata de sticla de cola este 150 de mii.

Si cu toate acestea, nu toti oamenii realmete bogati si-au pierdut valorile. Exista si acei oameni care nu au parvenit, care si-au muncit banii cu decenta si care au stiut sa se bucure si de maruntisurile vietii.

Acei oameni a caror viata nu graviteaza in jurul hainelor, masinilor sau restaurantelor foarte scumpe, acei oameni care stiu sa aprecieze inteligenta si bunul-gust dincolo de vreun avantaj material.

Ma gandesc cu teama ca peste 50 de ani acesti oameni vor fi total pe cale de disparitie si ce o sa ne mai facem atunci?