Continuturile amenintatoare, ofensive sau indecente sunt interzise, fie daca sunt in format public, mesaje private, comentarii la orice postare de pe acest blog, propaganda rasista, sau alte activitati care nu sunt etice sunt de asemenea interzise. Pentru ca ceea ce vei scrie pe acest blog sa si ramana postat, trebuie sa fii politicos in tot ceea ce vei face aici.
MULTUMESC PENTRU INTELEGERE !
Protected by Copyscape Original Content Check

14 iulie 2009

Sfaturi pentru doamne si domnisoare

Cum previi deteriorarea unghiilor?



Chiar daca in cazul tau unghiile fragile sunt ereditare, poti lua masuri pentru intarirea lor.

Urmeaza sfaturile noastre pentru a preveni si a repara unghiile delicate.

Inmoaie unghiile in ulei de masline

Unghiile moi sau care se rup sau se exfoliaza usor se intaresc daca sunt inmuiate cate 10-15 min/zi in ulei virgin de masline, timp de o luna, si apoi de doua ori pe saptamana.

Foloseste o crema pentru cuticule

Aceste creme hranesc cuticulele uscate si unghiile fragile. Maseaza-le pe unghii inainte de culcare.

Poarta manusi cand faci treburi gospodaresti

Atunci cand speli vasele, faci curat sau gradinaresti, e necesar sa porti manusi. Detergentii sunt duri pentru unghii, dar si pamantul dauneaza sanatatii acestora.

Gaseste un tratament miraculos

In farmacii se gasesc tratamente pentru unghii deteriorate nu foarte scumpe si eficiente. Ele acopera unghia cu un strat protector.

 Cum previi deteriorarea unghiilor? Mananca alimente bogate in biotina

Ficatul, ouale fierte, cerealele integrale, avocado si conopida sunt bogate in biotina, o substanta care ajuta la ingrosarea unghiilor. Poti lua si suplimente cu biotina.

Nu-ti folosi unghiile pe post de surubelnita

Unghiile nu sunt facute pentru a deschide cutii de suc sau pentru a tasta numere de telefon. Foloseste o surubelnita sau un pix.

Ia zilnic mutivitamine

Vitaminele sunt necesare pentru starea de bine generala si pot face minuni pentru unghii. Lipsa de vitamina A, C si calciu determina fragilizarea si uscarea unghiilor.

Evita solutiile de indepartare a ojei

Solutiile care contin acetona usuca si deterioreaza unghiile, de aceea nu sunt recomandate. Chiar si cele fara acetona ar trebui folosite de maximum 2 ori pe luna.

Bea multa apa

Apa este buna pentru intregul organism, deci si pentru unghii, pe care le hidrateaza si le mentine intr-o bucata.


Niciun comentariu: